2012. január 26., csütörtök

Filcfigurák 1. (bárány)

Valamelyik nap ráakadtam egy kosárnyi játékra (még mindig tart a feketelyuktalanítás), hát én készítettem őket. Már vagy ezer éve. Kicsit pontosabban kb. 7-8 éve.
Az elindítója egy praktikás húsvéti lapszám volt, amelyben ilyen tyúk+kakas készítését írták le.:
Nagyon megtetszettek. Arra már nem emlékszem, hogy előbb vagy utóbb, de el is készültek. Akkoriban még csak egy lányom volt, de az az egy értékelte, így felbujtódtam. Tkp. más figurát is lehetne így készíteni... Ezzel in dult meg a lavina. Amit a nagylány kért, én megalkottam. Közben terhes lettem a második lánnyal, így a kórházban töltött napokra is készültem ilyen figurákkal: minden nap hazaküldtem egyet a nagytesónak, hogy érezze, gondolok rá, és hogy ne azt érezze, hogy csak a kistestvér körül forog a világ.
Persze aztán a bölcsibe is bekerültek ezek a játékok, a gondozónőknek és a gyerekeknek is tetszettek. A bölcsi egyszer el is kérte a kis állatkertet, valami versenyen indultak vele, nyertek is valami díjat, a részleteket nem tudom, csak azt, hogy nagyon büszke voltam rá :)

A kakas és a tyúk praktikás találmány, így azok mintáját nem tudom megosztani, de a többi a sajátom, készültek is hozzá szabásminták, igény esetén feltöltögetem.

Akkor hát ABC sorrendben az első:

A BÁRÁNY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése