2012. január 31., kedd

Mobil-tartó

Nehézségi fok: 1szerű
Szükség esetén kézzel is megvarrható
Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:
- 2 db 15*18 cm anyagdarab
- 1 db d=8 cm átmérőjű textil-kör
- 2 db d=6 cm átmérőjű textil-kör
- 1 db d=5 cm átmérőjű textil-kör
- 80 cm erős szalag a nyakba akasztáshoz
- 8 cm erős szalag + egy szép gomb a bekapcsoláshoz
- esetleg hímzőfonal

Elkészítés:
1. A téglalap alakú textileket a hosszabbik oldaluk mentén félbehajtjuk, színt színre fektetve két oldalukat összevarrjuk.
2. Az egyiket kifordítjuk, ez lesz a tok külső borítása.
3. A kifordítottba belehúzzuk a nem kifordítottat.
4. A felső szélüket visszahajtjuk, egyformára igazítva a két különböző anyagdarabot összetűzzük. A hátsó részre egy hurkot formálva a két textil közé fogjuk a bekapcsoláshoz való szalag-darabot is; oldalra pedig a nyakba akasztáshoz szükséges szalag egy-egy végét. Itt jegyezném meg: szaténszalagra ne nagyon gondoljon senki. Bár szép, de a kiképzést nem bírja. Leginkább a danubia szalagot javasolnám. Ezután összevarrjuk, lehetőleg szépen, ez kérem látszódni fog. -ha vki varrógép nélkül, kézzel készíti, akkor a pelenkaöltést javaslom, valami szép, harmonizáló színű hímzőfonallal. Ez esetben is fontos főleg a pántok alapos bevarrása, ha valaki nem akarja, hogy a külső oldalon ez a varrás meglátszódjon, akkor a belső anyagdarabhoz lehet rögzíteni.
5. A textil-korongokból jojókat készítünk.
6. Már nincs más hátra, mint hogy felvarrjuk a gombot, valamint az elkészült jojókat a helyükre.

+5let:
- A borítóra még felhímezhető a megajándékozott neve, vagy annak kezdőbetűje is. Ez esetben az összevarrás előtt kell a hímzést elkészíteni, hogy a hímzőfonal eldolgozása ne látszódjon.
- Mivel a telefontok ily módon elkészítve kifordítható, ha a külső, illetve a belső oldalt más-más színű textilből varrjuk, akkor 2in1 tokunk lesz, a színeket igazíthatjuk két eltérő ruhához, táskához, kabáthoz, mittomén, ki mihez akar igazodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése