2012. február 24., péntek

Pénteki praktika

Most mindenki nagyon figyeljen, akit érdekel a varrás!!!
(A többiek hazamehetnek.)

Amikor textil veszek, először nyilván kinézet alapján megyek oda valamelyikhez.
Ezután megfogdosom. Igen. Ahol nem lehet fogdosni, ott én nem is vásárolok. Fontos egy textil tapintása, főleg ha netán ruha lesz belőle, és esetleg bőrrel érintkezik. Nem szabad, hogy szúrjon. Az én bőröm különösen érzékeny, így ha felmerül bennem a gyanú, hogy a textil mintha kicsit szúrna, akkor finoman az ajkamhoz érintem. Ha ott nem érzem szúrósnak, akkor jöhet!
Másik fontos szempont: a textil rugalmassága. Ha nagyon nyúlós, azzal én nem, vagy csak nehezen boldogulok. Applikációknál különösen fontos ez. Persze ez megoldható közbélés felvasalásával, szóval ez nem a tiltólista, hanem a megfontolandó kategória.

Most pedig a legeslegfontosabb ökölszabály következik textil vásárlásához!
Megkeresem a textil szélét, és egy kis maroknyit erősen összeszorítok. Ha gyűrődésnyom marad utána, tilos megvenni! Legalábbis ruhának nem jó. Én jártam úgy, hogy egy esküvőre készítettem egy hűdehajde kisruhát, ami állati jól nézett ki, de csak addig, míg le nem ült benne a viselője. Mivel autóval mentünk az esküvőre, mire odaértünk, már úgy nézett ki, mint amit a kutya szájából szedtek elő. Egy életre megjegyeztem a szabályt.

Még egy apróság maradt hátra: a textil szaga. Mindegyiknek van, ezt nem vitatom.
De: hihetetlen, de nekem sikerült már olyan textilt is vásárolnom, aminek kicsit más szaga volt, mint a megszokott. Nem foglalkoztam vele, gondoltam, ez is kimegy majd az első mosásnál.
Nem ment ki. Sőt vasalás alatt még intenzívebb. Persze nem vészes, de ruhát a későbbiekben nem varrtam belőle, inkább díszítőelemekhez használtam el.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése