2012. február 29., szerda

Tornazsák

Na hogy ezen a héten se maradjunk táska nélkül, íme a lányok tornazsákja.
Igen, a legkisebb tapsifüles takarójához hasonló rátéttel.

Az elkészítése naggggyon egyszerű.

1. Kell hozzá egy kb. 40*60 cm anyagdarab, aminek az egyik felére tetszés szerinti applikációt készítünk. Vagy rajzolhatunk rá textil-filctollal is, ha vki nem járatos az applikálásban. Ez utóbbit megfejelhetjük még azzal is, hogy a leendő tulajdonos egyik saját rajzát másoljuk rá a zsákra, vagy akár ő maga is rajzolhat kedve szerint bármit. Az én gyerekeim a saját gyártású dolgokat szokták a legjobban szeretni.
2. Ha készen vagyunk a díszítéssel, az anyagot félbehajtjuk a hosszabbik oldala mentén, színével befelé (miután a széleket eltisztáztuk!). Összevarrás előtt a két alsó sarokban elrejtünk egy-egy zsinór-hurkot (Ebben lehet majd a vállpántot átvezetni). Arra figyeljünk, hogy a hurok a belső rész irányába álljon, így kerül majd kifordítás után a megfelelő pozícióba. Varrás, majd kifordítás következik. Csak két oldalon varrjuk össze!

3. Befejező lépés: zsinórház varrása a felső szél visszahajtásával. Ne felejtsünk el rajta a zsák KÖZEPÉNÉL nyílást hagyni! Befűzzük a zsinórt, az alsó füleken átvezetve, ha körbeértünk, összecsomózzuk, majd úgy igazítjuk, hogy a csomó a zsinórházba essen. Így kialakul egy hátizsák-féleség. Én azért pártolom ezt a kialakítást, mert így nem a földön húzza a gyerek (jó esetben) a tornazsákot.
4. Kész. Jöhet az ünnepélyes átadás-átvétel, meg az örömkönnyek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése