2012. március 20., kedd

1 lakberendezési ötlet

Az előszobai tükörrel némileg hadilábon állok. Fő bajom vele, hogy megmutatja az igazságot :)
A másik bajom az volt vele - legalábbis régebben -, hogy olyan kopár volt. De mit lehet kezdeni egy, a tetején félköríves tükörrel? Nem akartam mindenfélével összeragasztgatni, mert nálam sosem lehet tudni, mikor utálom meg a díszítést, amit alkottam. Szóval valami nem véglegeset, eltávolíthatót akartam. A nyers téglaburkolatú háttér adta magát, hogy valami csipkés-virágos kéne ide. Miután megvolt a mi-re a válasz, már csak a hogyan-t kellett kitalálni. Na, ez a kedvenc részem! A problémák megoldása!
Végeredmény: szélesebb csipke (azt hiszem, cérnacsipkének hívják ezt a fajtát), aminek lyukacsos az anyaga. Ebbe kalapgumit fűztem, az alsó élek mentén varrással kialakítottam a sarkokat, majd a kalapgumi meghúzásával ráfeszítettem a tükörre.
A rózsák pedig matricafestékkel készültek.
Eredetileg az ellentétes alsó sarokban is volt egy kisebb ábra, de azt a legnagyobb lány úgy 1-2 éves korában lekapargatta. Mondjuk, hogy azért mert tetszett neki. (Vagy mert nem tetszett, de ilyet nem mondunk...)
Ez utóbbiból is látszik, hogy ez a "konstrukcióm" kiállta az idő próbáját, kb. 10 éve virít a bejárati ajtónk mellett, és én még mindig szeretem. Levenni max. azért szoktam, hogy időnként kimossam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése