2012. március 12., hétfő

Füzetborítók

Nos, a füzet-, könyv-, vagy akár fotóalbum borítók egy igen egyszerű népség.

Elkészítésük csupán annyiból áll, hogy a beborítandó tárgyat le kell mérni, alul-felül + 2 cm; oldalaknál pedig + 8/10 cm nagyságú textilből kiszabunk kettőt: egy a borító, egy a bélés.
Kell még hozzá egy, a tárgynál minden irányban 1-2 cm-rel nagyobb flíz-darab. Ezeket színt színre fordítva, 3 oldal mentén körbevarrjuk. Ügyelni kell arra, hogy a flíz pontosan középre kerüljön! Kifordítás előtt a flízt körbevágjuk a varrat mentén, utána pedig végig levarrjuk mind a 4 oldalt. Eztán már csak a szélek visszahajtása, és annak levarrása van hátra. Végül feltesszük az i-re a pontot, vagyis a borítót a tárgyunkra.
receptes füzet


pitypangos jegyzetfüzet/emlékkönyv


névre szóló, barikás jegyzetfüzet/emlékkönyv


fotóalbum esküvőre+5let:
- a borítót díszíthetjük különböző applikációkkal, hímzett feliratokkal (név, funkció, monogram, stb...)
- készíthetünk beépített könyvjelzőt: az applikáció mintájára, vagy csak simán a borító anyagából egy tulipánt. Ekkor az oldala összevarrása előtt a könyvjelzőt el kell helyezni a szendvicsünk belsejében!
- receptes füzet esetén az elülső oldalon kisebb behajtást készítsünk, ekkor az innen-onnan beszerzett cetlik tárolhatók benne, míg ki nem próbáljuk, és el nem döntjük, bekerüljön-e a recept a füzetünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése