2012. március 26., hétfő

Javítóintézet (póló)

Itt a jó idő ( végre!!!!), kiszabadultunk a levegőre. Ezzel egyben elérkezett a plezúrok ideje is, ami a ruhák szempontjából egyet jelent a szakadással. Ezen a hétvégén öt, azaz öt ruhadarabot kellett már javítanom, és javítás után rögtön született még egy.
Ezúttal azonban még egy tipikus "téli sérülés" javítását mutatom be. A középső művészkém filctollazott. Hogy hol és mikor történt a baleset, azt jótékony homály fedi, mivel nem szabad neki filctollazni, csak külön szabályok betartása mellett. Ez a folt aránylag jó helyen született, mert nagyjából a póló közepe felé van elhelyezve.
Több megoldás is lehetséges.
Mivel nemrég tettem szert készletben pár felvarrható micsodára, így adta magát, hogy én most ezeket használjam.Ez is lehetett volna egy megoldás, itt a jobb szélső dísz alatt van a folt.
Azonban a tisztelt művésznő kb. fél éve kék/sárga lázban ég, így nála ez nem aratott volna sikert.
(ezt csak ötletadónak, ide szántam)Fenti okból kifolyólag kék és sárga szaténrózsákat választottam.
Mivel a pólón eleve adott volt egy ferde díszítő-sáv, ezúttal ahhoz igazodtam.
Ez a fajta javítás azért is nagyon jó, mert nemcsak hogy 5 perc alatt megvan, de minimális kézügyesség is elég hozzá.


Annyi javaslatom volna még úgy általánosan a témához, hogy igyekezzünk a rózsa színéhez igazodó cérnával varrni. Manapság már nagyon olcsón, nagyon jó kis varró alapkészletek kaphatók, ami komolyabb, varrógépes varrásokhoz nem mindig ideálisak, de arra kiválóak, hogy aki nem nagyon tud, ill. nem igazán szeret varrni, az se kék cérnával varrja meg a fehér pólón a szakadást (ilyet konkrétan láttam).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése