2012. április 19., csütörtök

Szerencse-táska

A legnagyobb lány szombaton megy a helyesírás verseny megyei fordulójára. Erre az alkalomra készítettem neki ezt a - reményeim szerint - szerencsehozó táskát.Link
Légyszi, drukkoljon neki mindenki szombaton!!!
Köszi....

A szabásmintája teljesen saját kútfőből pattant ki. Még akkor, mikor a szerencse-tolltartót varrtam. Előzőleg ebből az anyagból készítettem egy babzsákfotelt, és a megmaradt anyagrészből ez a forma lett. Én egyszerűen csak beleláttam a táskát. Viszont nekem annyira tetszik, hogy nem kizárt, ha lesz időm, magamnak is készítek ilyet, csak valami más applikációval (esetleg más alapanyagból). Emiatt most készült szabásminta is, csak a fényképezőgépben behalt az elem. Ha módom lesz rá, lefotózom, és felrakom azt is.

Szerintem nem túl bonyi. Három darabból áll:
1. borító
Erre készült a lóherés applikáció, plusz alábéleltem flízzel, amit zöld cérnával kacskaringós vonalakban összetűztem a borítóval. Életem első ilyen irányú megmozdulása, rendkívül büszke vagyok a végeredményre. Csak a középső mintát kellett kibontanom két okból: nem sikerült, begyűrődött + túl soknak találtam. Helyette gyöngyöket hímeztem rá láncöltéses levélmintával "megbolondítva". Annyira jó lett, hogy a kacskaringók közepébe is tettem végül :)

A lóherés applikáció készítése itt található.


2. bélés
Amivel még kissé megbonyolítottam: belülre egy cippzáros, valamint egy sima zseb.

végül pedig: 2 egyforma, 10*140 cm hosszú csík

A bélést és a borítót is félbehajtva közéjük varrtam egy-egy csíkot.
A borítót színére fordítottam.
A borítós részbe beleraktam a bélés-részt, a széleket visszahajtva összetűztem, majd összevarrtam őket.


És ennyi.

Ide tettem fel a szabásmintát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése