2012. május 8., kedd

Bicikli felújítás

A középső lányunk kapott egy ígéretet már jó régen tőlünk, hogy kicsinosítjuk a kerékpárját. A szülinapja közeledtével, és az időjárás nyári jellegűre fordultával elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezt az ígégetünket beváltsuk.
Hát, sajnos elfelejtettem lefotózni a bicaj eredeti állapotát :(
De egy nagyon lepukkant canglit kell elképzelni... Rozsdásodásnak indult kormány, dínó-matricákkal teleragasztott (azóta hámlani kezdett) vázszerkezet.
Ilyen lett:

A festése nagyon egyszerű dolog, a nehézséget talán csak az jelenti, hogy a bicót szét kell szedni darabjaira, majd összerakni.
Ha azonban erre vki alkalmasnak érzi magát, a többi gyerekjáték. Nálunk a férjem csinálta, de asszem nélküle is belevágtam volna (igaz, én mérnök vagyok, van némi érzékem a műszaki dolgokhoz).

Először le kell festeni az alkatrészt arra a színre, amilyen színű MINTÁT szeretnénk rá. Amikor már teljesen megszáradt, jöhet a minta.
Én öntapadós tapétából formalyukasztóval készítettem kétféle virágmintát, illetve pillangókat; összességében sztem kb. 100-at.

Ezeket felragasztgattam, apropó, most jut eszembe: kell még hozzá sok-sok türelem :)
Ekkor jöhet az alapszín.
Ennek száradása után pedig jön a fekete leves: leszedegetni azt a rengeteg matricát, ráadásul csak nagyon óvatosan kapargatva, nehogy a festéket is leszedjük vele együtt.
Ez volt az a pont, amikor a legtöbbet morogtam, hogy ki találta ki ezt a marhaságot (nanáhogy én).

Aztán azonban következett az átadás, és az öröm. Emiatt végül azt kell mondjam, megérte.
A tulajdonosának nagyon tetszik, szerintem ha tehette volna, hát ezzel alszik, ehelyett csak a szomszédokat, rokonokat üldözi, mutogatás céljából :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése