2012. május 9., szerda

Ceruza tartó (egyben fejlesztő játék)

Ez ugyan nem az én ötletem, de már annyian készítenek ilyet, hogy már nem is tudni honnan jött... Viszon t tök jó, nálunk bevált.
Elkészítése megintcsak az egyszerű kategória.
1. Belső rész elkészítése. Én mindig konkrét ceruzakészlethez igazítottam, minden színhez kerestem egy hozzáillő darabot. Kicsi gyerekeknél ez azért jó, mert alkalmat ad pakoláskor is a színek tanulására (pirosba a pirosat, stb...) Ezeket a különböző színű anyagdarabokat akkorára szabtam, hogy a varrásráhagyás leszámítva a ceruzák kényelmesen beleférjenek (kicsik ugye nehezebben találnak még bele, és jut eszembe: a kézügyességet is fejleszti). Ugyanakkor alaphelyzetben ki kell, hogy lógjon a ceruza vége a tartórekeszből, hogy könnyen ki lehessen húzni. Ezeket az anyagdarabokat egymáshoz varrtam a hoszabb oldaluk mentén a megfelelő színsorrendben. A fölső élet duplán visszahajtva levarrtam, majd a belső rész alapjához varrtam a kialakult hatalmas téglalapot oly módon, hogy minden egyes rekesz oldalát oda-vissza leerősítettem az alaphoz, a széleken (alul és két oldalon) pedig visszahajtottam rögzítés előtt. Fontos, hogy a tetejét ne varrjuk le :)
2. Szendvicselés: borító és bélés (flíz) kiszabása. Borítót lehet díszíteni applikációval, vagy lehet patchwork-ösen kialakítani, azt az egyet vegyük figyelembe, hogy a tekercs zárt állapotában csak igen kis része látszik.
3. Szendvics összevarrása a a. szokásos módon. A flízt a szélektől kb. 0,5 cm-re rögzítettem egy újabb varrással.
4. Rögzítés elkészítése. Esetemben tépőzárak felvarrása.
5. Egy-egy jojóval díszítettem még.

Ugye hogy egyszerű?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése