2012. május 4., péntek

Még egy anyák napi

Ehhez nincs fotó sajna, mert még nem készült el, de nagyon gyors, és egyedi ajándék-kísérő lehet, ha virágot veszünk. Virágboltokban szoktak árulni a cserépbe, a virág mellé tűzhető díszeket. Na mi ilyet fogunk csinálni még a két nagyobb lánnyal.
5 perc az egész.
A lányok színes, díszes papírból kivágnak valami nekik tetsző formát: pillangó, katica, virág. Ezt ráragasztom mondjuk kétoldalú ragasztóval (celluxszal, sebtapasszal, forró ragasztóval, stb... ami majd működik) egy lehajtható fejű szívószálra, amibe belefűzök egy hurkapálcát (hogy szilárdan álljon), és ezt szúrjuk majd a virág mellé. Ha lehajtom a szívószál tetejét, akkor a figura vízszintesen állhat abban a magasságban, ahogyan majd a vásárolt virághoz illik. A figura aljára mindenki ráírhatja a saját nevét. Egy cserépbe bele lehet tűzni több ilyet is, és akkor mindenki adott saját ajándékot is a mamának, dédinek, keresztanyának, netán nekem :)
Fiúk esetében szóba jöhet még bármilyen bogár, vagy pók is akár, azt ők is szívesen készítik majd, és még poénos is. Nem tartom kizártnak, hogy a lányoknál is nem fog esetleg befigyelni valami ilyesmi :)
Utólag csatolom az elkészült képeket:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése