2012. június 12., kedd

Köszönő-ajándék tanárnak

Év vége van, ilyenkor (vagyis az évzárón) szoktunk kedveskedni a gyerek tanárának valamivel. Ez eddig egy szál virág volt, de idén már nem nő, hanem férfi volt az osztályfőnök. Neki meg azért már mégse virágot, ugye... Sokáig törtem a fejem, mit is lehet adni egy férfinak. Aztán az anyáknapi ünnepségen megláttam a kezében egy napló-szerűséget. Egyből bevillant, hogy gyártanak kifejezetten tanároknak olyan naptárat, ami a tanévet öleli fel (tehát augusztustól júliusig tart). Már csak azon izgultam, hogy legyen a papírboltban a jövő tanévre szóló. Találtam.
Persze nem lennék én, ha nem akartam volna rá borítót varrni :)
Ilyen lett:


Az elkészítés ugyanúgy történt, mint bármelyik borítónál, melyek leírása nagy vonalakban itt található.
Kicsit részletesebben a következő bejegyzésben fogom taglalni.

Ehhez annyit fűznék még hozzá, hogy mivel férfinak készült, ezért választottam ezt a szürke, egyszerű mintás, ámde jó vastag anyagot (a vastag textil miatt ezúttal nem is került bele flíz). A tanár nevét keresztszemes hímzéshez használatos, ún. Aida-vászonra hímeztem. Ezúttal a leendő tulajdonosra való tekintettel visszafogtam magam, és a neven kívül semmilyen díszítést nem alkalmaztam.
Itt jegyzem meg, ez az első olyan borítóm, amire a férjem tágra nyílt szemekkel monda azt, hogy "de jó!"
Nem sűrűn kapok tőle dicséretet, leginkább csak egy közömbös "ühüm" a válasz, ha mutatok neki valami általam készített dolgot.
Ja, még a középső lányunk ovis ballagó csokrára mondta, hogy egész jó.
Szóval nagyon remélem, hogy a tanárbácsinak is tetszeni fog, elvégre mindkettő pasiból van...

Ezúttal elégedett vagyok a késztermékkel :)
Szerintem pontosan azt fejezi ki, amit szerettem volna: azt, hogy hálásak vagyunk, hogy törődött a gyermekünkkel, és hogy nem sajnált rá időt és energiát fordítani, hogy megszerettesse vele az iskolát, valamint hogy kihozza belőle a legjobbat. Ezért adunk neki mi is olyan ajándékot, aminek az értéke nem annyira pénzben mérhető, sokkal inkább a ráfordított idő ad neki "eszmei" értéket.
Nyálas rész vége :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése