2012. július 14., szombat

Javítóintézet

Már megint egy lyuk, ezúttal egy baba kombidresszen. :(
Ennek a ruhadarabnak egyébként is története van.
Még a legelső lányunk kapta ajándékba a férjem egy régi barátjától, aki ráadásul épp USA valamelyik részén nyaralt, és ott vette ezt ajándékba nekünk (ill. a lányunknak).
Egyszer már rácsöppent a hypo, akkor terepszínűsítettem.
Most pedig egy lyuk. Ráadásul alul, ahol el sem fedhetem semmivel.
Na meg egy kicsit már kicsi is.
Aztán megláttam benne a LEHETŐSÉGET.
Nem is nagyon bírtam magammal, amint a kicsi elaludt, a két nagy megkapta a lehetőséget a mesenézésre, én pedig felvágtattam megvarrni ezt:
Csak egy kis darab fehér anyag kellett pluszban hozzá.
Így készült:

Hozzávalók: a lyukas body és egy, a body szélességéhez mérten kb. négyszeres hosszúságú, a gyerek magasságának megfelelő magasságú fehér anyagdarab. (a fotón félbehajtva látszik)

Levágtam a body alját nem messze a hónalj-vonaltól, ráhagyva egy kicsit a varrásszélességet.


A fehér anyagot félbehajtottam, a két rövidebb oldalt összevarrtam, eltisztáztam. Az alját duplán visszahajtva levarrtam.
A tetejét eltisztáztam, majd beráncoltam.
Beráncolni úgy lehet, ha hosszú (a legnagyobb öltéstávolságú) egyenes varrattal végigvarrjuk a ráncolandó vonalat a felső szálat szorosabbra állítva (nálam alapból a hármason van, ilyenkor 4-re állítom be). A varrásvonal végeit nem szabad eldolgozni oda-vissza varrással, a szálak szabadon lógva maradnak, így a felső szálat meghúzva beráncolhatjuk.
A body levágott alját szintén eltisztáztam, majd hozzávarrtam a fehér szoknyácskát (színnel szemben).


Ezután még gyorsan készítettem a fehér anyagból különböző átmérőjű köröket, szélüket megégettem, kiegészítettem készleten lévő sötétkék körökkel, és egy készen kapható virágdísszel és mindezeket egymásra téve a póló-szoknya varrásvonalához rögzítettem az egyik oldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése