2012. november 10., szombat

Adventi naptár

Az utóbbi időben nem nagyon blogoztam, mivel nekiestem azt a bizonyos falvédőt készíteni a legkisebbnek, hogy legalább karácsonyra elkészüljön. Éjjel-nappal csináltam, így most olyan kb. 70%-os. Azonban rádöbbentem, hogy hoppá, decemberig már csak 1 hónap, és a legkisebbnek nincs adventi naptára. Félretettem tehát a falvédőt, és elkezdtem törni a fejem a naptáron.
Az alapötlet abból a felismerésből született, hogy az eredetileg tervezett 2 db falvédőből örülök, ha egyet elkészítek a kicsinek karácsonyig :(
Az első (megvalósuló) falvédő egy rétet fog ábrázolni tavaszi-nyári virágokkal, verőfényes napsütésben. Emellé akartam kontrasztként egy téli képet, éjszakait csillagokkal és holddal, valamint házakkal. És sok hóval.
Na, ebből született az ötlet, hogy akkor az adventi naptár legyen ilyen. A házak lehetnének a zsebek, az éjszaka és a tél stimmel. Kiegészítésképp a tetejére tervezek még egy angyalt a hold és a csillagok mellé, plusz egy karácsonyfát.
Mivel 70cm*1m alapra teszem (kell a hely a sok zsebnek), ez kitesz egy fél falvédőt, így két legyet ütök egy csapásra :) Ha majd kiürültek a zsebek, akkor is ott maradhat a falon, mint falvédő. Sőt, még mellé fér majd egy őszi kép is a későbbiekben (mondjuk a 2. szülinapra).
Király. Nagyon meg voltam az ötletemmel elégedve :)

Ja, azután az jutott még eszembe, hogy ha már a zsákokat be kell számozni, akkor legyenek ezek házszámok, így a valóságnak megfelelően lesz páros-páratlan oldal. Hogy ne egy nagyon hosszú utca legyen, egymás fölött két adagban helyezem majd el, tehát:
lesz első sorban hat páratlan, második sorban hat páros, harmadik sorban hat páratlan, negyedikben öt páros, és az utolsó, 24. ház egy templom lesz.

Ez ugyebár elég sok munka, így gondoltam megmutatom a részeredményeket.
Eddig az első két sor készült el:1. sor: páratlan
(ide már a kerítés-elemeket is kiszabtam)
2. sor: párosAnnyit tettem még hozzá az eredeti ötlethez, hogy a 6. házszám alattiak épp a mikulást várják :)
Erre az ablakokba kitett mikulásvirág, télapócsizma, bakancs és egy csokimikulás utal.

A legnagyobb lányom azt mondta, előre irigyli a kicsitől, szóval egy ember már van, akinek tetszik. (Rajta tesztelem mindig, hogy felismerhető-e, miket készítettem, így ő már többször látta.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése