2012. december 10., hétfő

Adventi naptárba valók

Ha vki nem akarja minden nap édességgel megtölteni az adventi naptár zsebeit/tasakjait (kinek mi van), vagy egyszerűen csak szeretne a gyerkőcnek valami nem szokványosat, vagy sk meglepit, akkor íme néhány ötlet, mivel készülhetünk:

- matricák
Minden gyerek odáig van értük, ki lehet vele díszíteni az iskolai cuccokat, vagy a szobájában lévő dolgokat (nálunk az ágyat, valamint a lámpaernyőt díszítik egyelőre) persze előre megbeszélés után! Én általában veszek egy-egy nagyobb ívet az épp legkedvesebb figurákból (lovak, pillangók, mesefigurák, stb...), ezeket feldarabolom, és egy nap egyet kapnak belőle.

- lufi
Mondjam mennyire szeretik? Fogyóeszköz, mivel kidurran/leenged, így ebből is lehet 2-3 napra valóval is készülni.

- karácsonyi/télapós díszek
 Lehet bolti, vagy sk, de akár a hozzávalókat is beletehetjük a zsákba, és a gyerkőc készítheti el. Nálunk ezt szeretik a legjobban, mert ez olyan 2in1 ajándék: meglepi is, és kézműveskedhetnek is :)
Az elkészült művek a szobájukat díszíthetik.

- na jó, ez speckó, mert lányoknak való, de lányoknak viszont elsőrangú: hajcsatok, gumik. Ezek aztán abszolút fogyóeszköznek számítanak. Elvész, elszakad, elveszíti a rugalmasságát, ráadásul több színben szükség van rájuk, mert ugyebár össze kell hangolni az aznapi ruházattal :D Vehetünk teljesen egyszerű darabokat, amit aztán magunk díszítünk ki egy-egy felvarrt textil virággal pl.:

textil virág készítéséről itt lehet olvasni

- írószerek
Suliba való grafit, kötelező színes, vagy épp olyan szín, ami nem feltétlenül szükséges a tolltartóba, de nagyon tudnak örülni neki: ezüst színű, vagy "bőrszínű" ceruzák. Ha nem a színe, akkor a külleme is lehet különleges, ehhez elég a ceruza végére egy fagolyót ragasztani, aztán kis díszítéssel abból már bármi lehet: télapó (elkészítését lásd itt), tündér, angyal, varázsló, stb... Ide sorolnám még a tollakat, radírokat. De akár apró notesz, vagy az az izé, aminek az egyik oldalán van egy ragadós rész (note it a neve talán); esetleg asztali írószertartó.

- ékszerek
Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha veszünk gyűrűalapot, vagy fülbevaló alapot, és magunk készítünk belőle valami szépet. Pl:

 a fülbevaló készítéséről majd itt olvashatsz

a gyűrű készítésének leírását majd itt találod


 
 - végül az édességek
Enélkül azért sztem nem is igazi egy adventi naptár. De hogy ne vigyük túlzásba sem anyagilag, sem pedig kalóriabevitel szempontjából, azt is csinálhatjuk, hogy veszünk mondjuk egy zacskó cukrot (habcukor, gumicukor, savanyú cukor, zizi, stb...), és azt kisebb adagokra osztjuk szét, és beletöltjük a kiürült kindertojásos formába, majd szaloncukor formájúra csomagoljuk:
Leírás itt lesz róla.Emellett a saját készítésű csoki is nagy kedvenc nálunk. Ez is végtelenül egyszerű. Veszek egy jégkockatartót, minden kockájába szórok jó sok puffasztott rizs-szemet, és mazsolát (de lehet mogyorót, diót, kandírozott gyümölcsöket is), majd olvasztott csokit öntök rá. Hűtőben szoktam tárolni, és celofánba csomagolva teszem bele az adventi naptár zsákjába.

No, elsőre ennyi jutott az eszembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése