2013. január 28., hétfő

Bordó kosárka


Az iskolában idén is lesz farsangi bál a szülőknek. Tkp. ezen keresztül lehet támogatni a suli alapítványát. Igaz, mi idén sem megyünk, mert a legkisebb még nagyon kicsi, de minden évben küldök be sk tombolatárgyakat. Tavaly is készült egy kosár, az katicás volt, idén ilyet alkottam:Kiterítve (így akár asztalközépnek, v. faliképnek is használható) ilyen az egyik, ill. a másik oldala:Hasonlóan készül egyébként a múltkori bordó/fehér virágos kosárhoz, csak ezúttal a virágok fehér pamutvászonból készített jojók,
 ill. más a bordó anyag közepére készített "kép":

Ezt a virágot körzővel szerkesztettem egy 16 cm-es kör közepére. Először vonalzóval felosztottam a kört 4 részre: két egymásra merőleges, a középponton átmenő vonallal; majd 8 részre: a meglévő vonalak szögfelezői, vagy egyszerű 45 fokos vonalzó segítségével. Ezek a pontok a körön adták meg a virágok csúcsait.
Ezután már csak egy, az eredeti kör sugaránál nagyobb köríveket kellett rajzolnom minden egyes középpontból az adott csúcsba vezető kis sugár mentén. Ezen körívek középpontját úgy kaptam meg, hogy az eredeti sugár két végpontjából (virág csúcs, valamint középpontja) körzővel a nagyobb sugárral rajzoltam egy-egy, egymást metsző ívet.
Ez alapján a fenti virág bármilyen méretben könnyen elkészíthető.
Akinek ez bonyolult, használhatja az általam feltett fotót mintának, csak a megfelelő nagyítást kell eltalálni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése