2013. január 10., csütörtök

Füzetborító/kenyeres kosár szett

Az alábbi szett egy anya-lánya ajándék. Mivel a keresztnevük azonos, tetszés szerint oszthatják szét :)

Általános leírást füzetborító készítéshez itt találsz, a kosár-készítés bemutatása itt található.

Először is a füzetborító:


Mivel nem tudom, hogy végül is ki és milyen célra használja majd, ezért inkább a nevet hímeztem az elejére.

Tkp. két anyag kombinációja: egy kockás/tulipános és egy egyszínű bordó. Először alulra akartam a bordó sávba egy fehér alapra bordó feliratot, de aztán eszembe jutott, milyen jól nézne ki egy kis szaténvirág a bordó alapon, középen piros gyöngyökkel. Azután az is eszembe jutott, hogy leveleket is tehetnék melléjük, főleg mivel a kockás textilben találhatóan zöld csíkok. Már csak azért kellett izgulnom, hogy van-e még a halványzöld gyapjúfilcemből pár levélre való... Még volt. (Ezzel a szettel azonban ki is végeztem ezt a készletemet sajna.) Sötétzöld hímzőfonallal varrtam föl, a levél erezetét imitáló varrásvonallal.


 Ilyen lett.Ezután jött az ötlet, hogy ha már egy anyának és a lányának egyszerre készítek valamit, akkor az legyen összeillő, de mégis más.
Vagyis ugyanazon anyagokból, ugyanolyan mintával, de más tárgyat készítettem.
A kosarat nem akartam véglegesen kosárként rögzíteni, így egyelőre biztosító tűkkel kötöttem csak össze a sarkokat. Most azon gondolkodom, hogy a biztosító tűk tetejére készítsek-e valami díszt (szalagot, vagy egy fehér virágot?), vagy inkább varrjak fel átlátszó patentokat...Ugyanis a kosár alapját úgy csináltam meg, hogy kiterítve is "mutasson", így használható asztalközépnek, esetleg tányér-alátétnek is (bár utóbbihoz nem épp a négyzetes forma illik).

A középső mintát úgy csináltam, hogy a rétegek összevarrása előtt, a bordó anyag alá betettem a flízt, és a gombostűlle kijelölt középső négyzetre fehér cérnával össze-vissza vonalakat varrtam.
Amolyan letűzés-féle, csak nem három, hanem csak két réteget fogtam össze. Így azt is megtehettem, hogy a cérnavégeket a hátoldalon (azaz a flíz felől) kötöttem el, így az munka egyik színén sem látszik varrásvég.
Ezután varrtam fel (a vonalak csúcsait takarva) a fehér farkasfogat, majd a füzetborítónál bemutatott virágokat és leveleket.
Amikor mindezzel megvoltam, akkor lett mind3 réteg összevarrva a szokásos módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése