2013. január 28., hétfő

Lila falikép

Most még csak csalogatónak mutatom be a nem annyira jól sikerült "próbadarabomat", íme:

 A bordó kosárnál megalkotott virág annyira tetszett, hogy kicsit továbbgondolva elkészítettem belőle életem első "trapuntó" technikával készített darabját.

Hogy miért sikerült rosszul?: akkor még nem tudtam, amit mostmár igen: nem szabad túlzottan kitömni, mert akkor nagyon hullámos lesz a munkánk. Erre íme, itt a bizonyíték :)
Azért megmutatom, hogy más már ne kövesse el ezt a hibát...Ettől függetlenül, azért büszke vagyok rá, ahhoz képest, hogy első, és hogy nem nagyon találtam hozzá leírást, sztem egész jó lett. Ki is tettem itthon a falra. Ez a nappalink első általam készített dísze, ráadásul még a férjem is jóváhagyta, hogy kitegyük :)))))
(Ez nagy szó ám)
Már készül a következő, kevésbé kitömött, remélem, az jobban sikerül.
Ha időm (vagyis a legkisebb lányom) engedi, ahhoz kicsit részletesebb leírást is adok majd.Ide most csak a lényegét írom le ennek a technikának:
Két réteg anyagot valamilyen minta mentén össze kell varrni, majd az alsó anyagrétegbe vágunk egy kis nyílást. Ezen keresztül flízt kell tömni a két réteg közé, ezzel válik a mintánk domborúvá. Ezután be kell varni a kivágott nyílást, majd a szokásos rétegezéssel (flíz+hátlap) összevarrni a végleges munkát, ill. esetleg letűzéssel díszíteni a tarpuntós mintán kívüli munkarészeket.

A technika eredetéről, ill. mibenlétéről itt találtam leírást, tkp. ez alapján készült az enyém is. Ezúton is köszönet annak, aki ezt feltette a netre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése