2013. február 1., péntek

Tündéres füzetborító (szabásmintával)

A két nagylány kitűnő félévi bizonyítványáért cserébe kérhetett tőlem valamit, amit én varrok. Mindkettő egy-egy füzetborítót kért :) Aminek én nagyon örültem, mert ezek a kedvenceim, ráadásul sokkal jobban fekszik nekem ha gyereknek készítem, mert nem kell odafigyelni, hogy nehogy túlzásokba essek :), teljesen szabadjára engedhetem az ötleteimet. Igaz, a nagyobbik csajszim konkrét igényekkel állt elő: az énekkönyvére kér borítót, hárfás rátéttel; de még így is rengeteg egyéb részlet vár annál is kitalálásra (vagyis már fejben megvan az is...)
A kisebbik csak annyit tudott nyilatkozni, hogy egy füzetborító kéne, és azóta vissza sem tért a témára.
De én igen, háháháhá!
Íme itt a végeredmény:
(középen a fekete folt nem a kép része, csak kitakartam a vezetéknevet)


Füzet még nincs benne, mert az iskolai üzenőre készült, ami ugyebár az iskolában van. Hétvégén adom át, addig izgulok, lesz-e sikere.
A borítók készítésének mikéntjéről itt találsz leírást.

A tündéres applikációhoz készült szabásminta:

ezekből a darabokból áll
Készítéséről egy kis leírás:

 1. Királykék pamutvászonból kivágtam a megfelelő méretű alapot
2. A hátoldalára fekete felvasalható közbélést vasaltam (ebből is csak azt a szőröset kaptam, mostmár tényleg ideje lenne benézni egy másik méteráruboltba is...)
3. A megfelelő színű textilből kivágtam az applikáció elemeit, rápróbáltam az alapra (biztosan ráfér-e, hogy jönnek ki egymáshoz képest az elemek)

4. A napkorong körvonalát fehér férc-ceruzával felrajzoltam, majd varrógéppel, arany színű fonallal napsugarakat varrtam oly módon, hogy egyrészt a körvonalon belül legyenek a sarokpontok, másrészt igyekeztem a tündér arcát elkerülni velük (oda kér rövidebb sugarat varrtam.


5. Felvarrtam a napkorongot arany fonallal több vonalban, majd sűrű cikk-cakk öltésekkel eltisztáztam a széleket (ezt már egyszerű sárga fonallal)

6. Szépen sorban felvarrtam az applikáció elemeit.


Sorrendben a következőket:
1. test
2. szárnyak
3. lábak
4. ruha
5. kéz (amelyik különálló)
Ekkor következtek a hímzések, díszítések: haj, ruha díszek, szem, száj. Eztán:
6. Tetszőleges sorrendben a csizmák és a sapka
Végül pedig a név felhímzése a fennmaradó helyre

A többi (rétegezés, összevarrás) a szokásos módon.
A könyvjelző ezúttal egy arany szalag lett, aminek a végére görcsöt kötöttem, a kilógó véget kirojtoztam, majd a görcsöt egy-egy aranyszínű (készen kapható) virág közé rejtettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése