2013. június 21., péntek

Napraforgós táska leírással

Mivel a napraforgó az egyik kedvenc virágom, már régi elhatározásom volt egy, ezzel a virággal díszített táska készítése.
Most végre elkészült.
Amolyan tarisznya-féle lett:


Az oldalai 25*25 cm méretűek.


Elkészítés:


1. Először a napraforgós applikációt készítettem el.
A belső kör 8 cm átmérőjű.
A szirmok 10 cm átmérőjű körből vannak, a kört először félbe, majd még félbe hajtottam, majd a körív (vagyis mostmár csak negyed körív) mentén beráncoltam, majd szorosan egymás mellé téve a belső, barna kör alá húztam, majd levarrtam őket.
Sajnos ezt elfelejtettem fotózni. Ha vki meg szeretné csinálni, és nem érthető ennyiből, az szóljon.2. Bevarrtam a cippzárt a két borító, ill. bélésanyag közé.

Arra vigyáztam, hogy a cippzár előtt és után maradjon még legalább 3-4 cm szabadon, hogy később legyen hová bedugni a pántot.

Így nézett ki hátulról.3. A belső bélésre ráhelyeztem az előre elkészített zsebet, majd összevarrtam színt színre fordítva a béléseket (a zsebbel együtt)

4. A borítókat is összevarrtam egymással (alájuk flízt tettem, hogy legyen a táskának tartása)Vigyázat! az alján el ne felejtsünk rést hagyni a kifordításhoz! (és a cippzárt is célszerű a közepén nyitva hagyni)

 5. Befejező lépések:
- kifordítás, rés bevarrása
- pánt felvarrása
Ez utóbbi elég ravasz fogós feladat, nem tudom, a profik hogy csinálják, mert ahol a cippzár zárul, hát ott aztán képtelenség a varrógép talpa alá betenni. Így én végül az pántot ezen az oldalon kézzel varrtam föl.

és kész, fotót lásd fönt.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése